⋅ Over mij ⋅

Mijn verhaal

“Gisteren zat ik met tranen in mijn ogen in de lokale bibliotheek. Ik had de laatste paragraaf van mijn boek geschreven. Wat een bijzonder gevoel. Mirja had gezegd dat ik vanuit mijn hart moest schrijven en dat heb ik gedaan.”

Jouw verhaal is belangrijk

Dit is wat een ondernemer schreef die deelnam aan een van mijn retraites. Hij kwam binnen. Recht in mijn hart. Ik kreeg spontaan ook tranen in mijn ogen en was diep ontroerd. Zo blij was ik met deze, voor hem, megastap. Zo bij dat het hem gelukt was om het persoonlijke verhaal te vertellen over zijn ervaringen in het leven. Want het is een prachtig verhaal waarmee hij anderen enorm helpt.

Wanneer ik ondernemers spreek, zie ik de inzet en toewijding, de passie: het verhaal. Het verhaal over zichzelf en waarom ze hun bedrijf ooit startten. Ze willen graag andere mensen helpen. Ze zijn bevlogen. Ze weten precies wat de ander nodig heeft. Geknipt om op papier te zetten. Perfect voor een boek.

Maar ze zien het niet!

Ze zien niet dat, als ik met ze praat en ze vertellen over hun bedrijf, ze al aan hun boek zijn begonnen. Puur door wat ze zeggen. Als ze wat ze zeggen, opschrijven, is het boek er. Het is er, vlak onder hun neus.

Maar het ontbreekt ze aan tijd. Ze gunnen zichzelf niet een rustig moment. Ze missen inspiratie, kunnen de juiste woorden niet vinden. Vinden het niet overtuigend of belangrijk genoeg. Het ontbreekt ze aan inzicht. Ze weten niet hoe ze het schrijven van een boek aanpakken. Welke stappen ze kunnen zetten en hoe ze in actie komen. En waar het echt om draait: het hart in plaats van het hoofd.

Ik kom ook mensen tegen die hun levensverhaal op papier willen zetten. Wat ze hebben meegemaakt. Hoe dat is gekomen. Waar ze nu staan en hoe ze dat is gelukt. Welk pad ze hebben bewandeld. Welke keuzen ze hebben gemaakt. En wat ze in de toekomst voor zich zien en wat ze willen gaan doen. Omdat ze lessen hebben geleerd van hun levensverhaal. En daar anderen mee willen inspireren. Prachtige levensverhalen die ze kunnen delen in een boek.

Ook zij worstelen met het schrijven. Met de vraag wie er zit te wachten op hun verhaal. Of het wel interessant en uniek genoeg is, de moeite waard.

Ik zie hoe inspirerend je bent. Hoe waardevol jouw verhaal is voor anderen. Wat je diepste verlangen is: jouw stille wens om je boek te schrijven.

Wie ben ik?

Ik heb een brede achtergrond in het communicatievak en volgde veel cursussen en trainingen in het schrijven van teksten. Ook leerde ik in de afgelopen tijd veel over mijzelf en hoe ik in het leven sta.

Ik worstelde vroeger ook met schrijven. Wat is nu de juiste tekst? Wat trekt de aandacht? Waardoor blijf je lezen? Is het wel interessant wat ik schrijf? Je herkent het vast wel dat je de kansen en mogelijkheden van een ander ziet. Maar voor jezelf? Dan is het opeens heel anders. Je ziet geen kansen. De woorden komen niet. Het papier blijft leeg. Ook ik kwam dit tegen. Ik zag dat wat ik deed niet werkte.

Ik ben mij erin gaan verdiepen. Wat is er nodig voor een goede tekst en een goed verhaal? Wat is er voor nodig om mensen echt te laten zien wat mijn kennis en waarde is? Ik leerde dat het niet alleen over kennis van mijn vak gaat of het vinden van de juiste woorden. Het gaat er om dat je jezelf laat zien. Wie ben ik als persoon? Vind ik zelf wel dat ik waarde heb? Kan ik iets geven vanuit mijn hart zonder er iets direct voor terug te verwachten? Ik zeg nu oprecht: “Ja, dat kan ik”.

Daar gaat het namelijk om. Laten zien dat je uniek bent en dat je iets van waarde vanuit jezelf, je betrokkenheid, je liefde voor je vak te bieden hebt. Of vanuit jezelf te geven hebt. Jouw verhaal is waardevol. Het is belangrijk om te vertellen.

Ik help jou heel graag om jouw verhaal het daglicht te laten zien. Jouw boek dat uniek is omdat het van jou is. En dat het verdient om door anderen gelezen te worden. Omdat het ze, de lezer, iets brengt, kansen en inzichten geeft, verder helpt, ontwikkelt, mogelijkheden biedt.

Wanneer je het vanuit je hart laat komen, schrijf je de woorden, je boek, als vanzelf.

Ook jij kunt een boek schrijven

Iedereen kan schrijven

Ik geloof namelijk dat iedereen kan schrijven. Als je passie hebt voor je vak, levenslessen en kennis wilt delen, dient je verhaal zich vanzelf aan.

Ga aan de slag en ga het gewoon doen. Laat je eigen ‘ik’ zien. Mensen willen namelijk niet je product zien. Ze willen jou zien. Wie is de persoon achter jouw onderneming? Ze willen zien waarom jij hen verder kan helpen. Waarom het belangrijk is om met jou in zee te gaan. Dat laat je zien door teksten en verhalen te schrijven vanuit je persoonlijkheid en vanuit je hart. Wanneer je uit je hart schrijft, voelt het voor de lezer alsof je persoonlijk met ze praat. Je woorden hebben warmte, ze komen direct binnen. Daar zijn ze naar op zoek. Daarom willen ze jou aan de slag.

Ook als je niet-ondernemer bent, kun je schrijven, omdat het verhaal diep in jou zit. Je hebt ervaringen, lessen, inzichten die voor anderen heel waardevol zijn. Ze willen weten wie je bent en wat je leven je heeft gebracht. Mooie dingen, boeiende verhalen, of minder leuke ervaringen. Belangrijk om ze op te schrijven.

Schrijven is helend

Als jij met je boek aan de slag gaat, verandert er iets. Jij verandert. Schrijven maakt een proces bij je los. Een proces van acceptatie, inzichten, verheldering, focus, groei. Tijdens het schrijven voelt het misschien als confronterend. Maar als je klaar bent en je boek is af, is het dat allemaal waard. Iets wat je al heel lang wilde doen, heb je bereikt. Je voelt trots, blijdschap, voldoening. En er is nog iets, iets spannends en uitdagends. Je boek is klaar voor jouw lezers. Klaar om te publiceren. Je kunt aan de slag om het wereldkundig te maken.

Wacht daarom niet langer. Kom direct in actie.

Vraag nu je gratis persoonlijke gesprek met mij aan.

Zet je eerste stap naar jouw boek!