⋅ Over mij ⋅

Mijn verhaal

Ik weet het nog goed, ik stond aan het begin van mijn schrijfavontuur, alweer 13 jaar geleden, en ik wist niet precies waar te beginnen en voelde onzekerheid. Ik herinner me hoe ik, vol ideeën en verhalen in mijn hoofd, twijfelde aan mijn schrijfvaardigheden.

Al ruim 20 jaar ben ik communicatieadviseur en heb ik veel ervaring in het schrijven van teksten. Maar als ondernemer, als tekstschrijver en schrijfcoach? Dat vond ik toch wat anders.

Ik vroeg me af of ik wel goed genoeg was en of anderen mijn woorden wel wilden horen. Het was een echt een innerlijke strijd tussen mijn passie voor het schrijven en die stemmetjes die me probeerden tegen te houden.

Maar op een dag besloot ik om die angst en twijfel achter me te laten en simpelweg te beginnen. Ik ging achter mijn computer zitten, opende een leeg document en liet mijn woorden vrij stromen. Ik liet mijn gedachten los en zette ze op papier.

Ik stopte met me zorgen maken over wat anderen zouden denken en concentreerde me op het uiten van mijn gedachten en gevoelens. Het was een bevrijdend gevoel. Eindelijk was ik begonnen.

In het begin was het niet altijd gemakkelijk. Ik worstelde met twijfels en het moest allemaal perfect zijn en ik vroeg me af of mijn woorden wel goed genoeg waren. Maar ik realiseerde me al snel dat schrijven een proces is, een ontdekkingstocht waarbij ik mezelf steeds beter leerde kennen.

Door die eerste stap te zetten, begon ik langzaam maar zeker mijn eigen schrijfstem te ontdekken. Ik leerde mijn gedachten en emoties te uiten op een manier die resoneerde met anderen. En ik ontdekte de kracht van woorden om te inspireren, te informeren en te verbinden.

In die beginfase leerde ik dat schrijven niet perfect hoeft te zijn. Het gaat niet alleen om foutloze zinnen en meesterlijke composities. Het gaat om het delen van jouw unieke stem, jouw perspectief, jouw verhalen. En door te schrijven ontdek je gaandeweg wat jouw stem zo bijzonder maakt.

Door mijn eigen reis te maken, begrijp ik nu nog beter wat jij doormaakt. Ik begrijp de twijfels, de angsten en de momenten van onzekerheid die je kunt ervaren. Maar wees gerust, die twijfels mogen er zijn. Het is normaal om je af te vragen of jouw woorden ertoe doen, of ze anderen kunnen raken.

Logo Volgel Mirja Hennink Tekstschrijver

Mijn missie

Mijn missie is om jou te ondersteunen en te begeleiden in jouw schrijfreis, ongeacht waar je je nu bevindt. Ik geloof dat iedereen een verhaal te vertellen heeft, en ik wil je graag helpen om jouw verhaal te ontdekken en te delen met de wereld.

Of je nu ondernemer bent of niet.

Of je nu een beginner bent en je eerste woorden op papier zet, of een ervaren schrijver die vastzit en op zoek is naar nieuwe inspiratie of gewoon een steun in de rug kan gebruiken.

Ik geloof dat schrijven niet alleen gaat om het perfecte eindresultaat, maar vooral om het proces zelf. Het is een reis van zelfontdekking en creatieve expressie.

Wil je een volgende stap zetten? Neem dan nu contact met mij op. Dan kijken we samen hoe ik jou het beste ondersteun.